top of page

Čištění střech

Střešní krytina se časem zašpiní a stárne. Aby vypadala co nejdéle krásně, musí být udržována a tyto práce zahrnují mytí střech. Některé domy vyžadují čištění střech častěji než jiné. Podívejte se jak na to.


Čištění střech, uman Brno úklidová firma Brno úklid Brno úklidové služby úklid domácnosti úklid kanceláři čištění střech brno, mytí střech, mytí střech brno, jak umyt střechu, jak často čistit střechu, čištění střech od mechu, úklidová firma, úklidová firma brno, úklid brno

Jak na čištění střech

Střecha je pokryta taškami nataženými přes budovu. Chrání ji před sluncem, větrem, deštěm a sněhem. Usazuje se na nich také prach, jehly nebo hnijící listí a různé jiné nečistoty. Častými návštěvníky jsou řasy a mechy, zejména pokud je budova na stinném místě. Některé střešní materiály, jako jsou došky, měděné plechy a zink-titanové plechy nevyžadují kromě pravidelných kontrol prakticky žádnou údržbu. Ostatní je třeba umýt alespoň každých několik let dle znečištění. Některé z nich mohou být způsobilé pro odstranění zelených organických květů, ačkoli existují investoři, kteří považují mechy a řasy za přírodní patinu dodávající střeše kouzlo. Čištění střech od mechu by se mělo provádět pravidelně.



Čištění střechy: odstranění plísní, lišejníků, řas z krytiny

Čištění střech, čištění střech brno, mytí střech, mytí střech brno, jak umyt střechu, jak často čistit střechu, čištění střech od mechu, úklidová firma, úklidová firma brno, úklid brno

Řasy a mechy milují porézní podklady přírodní nebo matné dlaždice, plech s matným povlakem, vláknocementové desky, ocelový plochý plech. Vyhýbají se bituminózním střechám, proskleným taškám a lesklým plechům. Jejich přirozenými nepřáteli jsou slitina mědi, zinku a titanu. Pokud je zelený květ malý, často stačí povrch střechy několikrát omýt vodou a saponátem. Po takovém ošetření ji natřete biocidním přípravkem, který brání znečištění. Větší zakalení se odstraní speciálními chemikáliemi. Před nanesením některých přípravků musí být zakalení předem nastříkáno a odstraněno štětcem. Jiné se okamžitě nanášejí na suchý povrch nátěru.


Nejsnadněji se čistí materiály s vysokým leskem. Je obtížnější se zbavit nečistot ze strukturovaných, matných, pokropených střech. K čištění střechy je vhodné použít tlakový čistič s dávkovací funkcí tzv. aktivní pěny. Takové mytí je totožné s mytím karoserie. Musíte si uvědomit, že musíte začít od nejvyššího bodu střechy, tj. od hřebene, a jít dolů k nejnižšímu. Pokud si chcete pozvat odborníky, čištění střech cena závisí na mnoha parametrech. Pro nezávaznou cenovou kalkulaci, či jiné dotazy ohledně čištění střech, neváhejte nás kontaktovat.


S čištěním střech souvisí i čištění fasád, více pro tohle téma se dozvíte na našem blogu.



úklidová firma UMAN Brno, úklid Brno, čištění střech, mytí střech.


BLOG

bottom of page