top of page

Glycerin na úklid. Skvělý a univerzální pomocník

Glycerin je sladká, bezbarvá, viskózní kapalina, která se používá v mnoha kosmetických a lékařských výrobcích. Může být také použit pro úklid některých povrchů.


Glycerin na úklid domácnosti. Úklidová firma UMAN

Kde lze použít?

Čištění skel - smíchejte glycerin s vodou v poměru 1:1 a naneste směs na sklo pomocí hadříku nebo spreje na sklo. Glycerin pomůže odstranit nečistoty a zanechá sklo lesklé a bez šmouh.


Odstranění skvrn - pokud máte na nábytku nebo koberci nějaké skvrny, smíchejte glycerin s vodou v poměru 1:1 a naneste směs na skvrnu. Nechte směs působit několik minut a poté ji otřete vlhkým hadříkem. Opakujte podle potřeby.


Ošetření dřeva - smíchejte glycerin s vodou v poměru 1:1 a naneste směs na dřevěný nábytek nebo podlahy. Glycerin pomůže zvlhčit dřevo a zlepšit jeho vzhled.


Čištění koupelny - smíchejte glycerin s vodou v poměru 1:1 a použijte směs na čištění umyvadel, toalet, van a sprchových koutů. Glycerin může pomoci odstranit zbytky mýdla a jiné nečistoty a zanechává povrch lesklý.


Ošetření kůže - glycerin může být použit k ošetření kůže a kožených předmětů. Naneste malé množství glycerinu na hadřík a otřete nábytek nebo jiné kožené předměty. Glycerin pomůže zvlhčit a ošetřit kůži a zlepšit její vzhled.


Výhody použití glycerinu při úklidu

Zvlhčuje a ošetřuje povrchy - glycerin je hydratační složkou, která může zvlhčit a ošetřit povrchy, jako je dřevo, kůže a sklo.


Odstraňuje nečistoty a skvrny - glycerin lze použit k odstranění nečistot a skvrn na nábytku, kobercích a jiných površích.


Zlepšuje lesk povrchů - díky svým vlastnostem může glycerin zlepšit lesk skla, kovů a jiných povrchů.


Je přirozený a bezpečný - glycerin je přirozená látka, která se získává z rostlinných olejů, a je považován za bezpečný pro použití v domácím prostředí.


Je dostupný - glycerin je běžně k dostání v lékárnách a obchodech s kosmetikou, a je cenově dostupný.


Nevýhody

Lepkavost - glycerin je lepkavý a může zanechat lepkavou vrstvu na povrchu, což může přilákat prach a nečistoty.


Ovlivňuje absorpční vlastnosti - glycerin může ovlivnit absorpční vlastnosti povrchu a ztížit tak vstřebávání dalších čistících prostředků nebo ochranných nátěrů.


Možné poškození povrchu - glycerin může způsobit poškození povrchu, zejména u citlivých materiálů, jako jsou kůže, některé druhy plastů, gumy a textilní materiály. Proto je důležité správné dávkování.


Alergická reakce - glycerin může způsobit alergickou reakci u některých lidí, zejména pokud jsou alergičtí na některé rostlinné složky.


BLOG

bottom of page