top of page

Jak snadno vyčistit obklady a dlaždice v koupelně? (video)

Dlaždice v koupelně musí být odolné proti vlhkosti, teplotě a poškrábání. Jak vyčistit spáry a povrch dlaždic, aby nedošlo k jejich poškození? Vlhká koupelna je náchylná k tvorbě plísní. Nečistoty lze odstranit domácími metodami nebo profesionálními čisticími prostředky. Jak se starat o dlaždice v koupelnách?


Jaké jsou typy obkladů a dlaždic v koupelně?

Obklady v koupelně mohou být vyrobeny z přírodních kamenů nebo keramiky. Oba materiály jsou stejně účinné a praktické. V závislosti na třídě otěru, typu dlaždice a dokonce i její barvě může být povrch víceméně znečištěný. Nejčastěji zvolenou barvou koupelnových dlaždic je bílá - a právě zde je špína nejvíce viditelná. Lesklé povrchy některých obkladů navíc zviditelňují škrábance a skvrny, takže je lepší se jim vyhnout. Lepší jsou polomatné nebo matné povrchy. Při výběru dlaždic pro koupelnu byste měli také věnovat pozornost jejich třídě oděru (čím vyšší, tím lepší), která chrání podlahu před poškozením.


Jak čistit keramické koupelnové dlaždice?


Čištění koupelnových dlaždic. Jak vyčistit koupelnové dlaždice. Jak vyčistit spáry v koupelně pomoci parního čističe. Koupelnové spáry. Čistění pomocí parního generátoru. úklidová firma uman brno

K dispozici jsou glazované, neglazované, leštěné a engobované keramické dlaždice. Nejběžnější volbou je porcelánová kamenina, která je dobrým řešením pro podlahy i stěny. Mezi další druhy keramiky patří dlaždice, terakota, glazované a cotto. Glazura, i když je krásná, je nejméně odolná proti mechanickému poškození a oděru, takže je lepší ji nepokládat na podlahu. Porcelánová kamenina je mnohem odolnější, protože není příliš savá, odolná proti oděru a mechanickému poškození a odolná vůči zatížení. Čištění koupelny by mělo začít vysáváním - díky tomu budou účinně odstraněny všechny nečistoty, vlasy a prach.

Čištění koupelnových dlaždic. Jak vyčistit koupelnové dlaždice. Jak vyčistit spáry v koupelně pomoci parního čističe. Koupelnové spáry. Čistění pomocí parního generátoru. úklidová firma uman brno

Některé moderní vysavače jsou vybaveny užitečnou funkcí Clean & Steam - pomocí páry důkladně odstraňují roztoče a plísně a vytvářejí ideální podmínky pro alergiky. Vzduch, který vychází z těchto vysavačů, je bez znečištění a škodlivého prachu.


Případně lze použít přímo parní čistič, díky němu lehce odstraníte nečistoty nejen z podlah a stěn ale i ze spár a koutu, kam se běžně nedostanete. Parní čistič je také výborný způsob jak se poprat se zašlými spárami v obkladu rychle a bez použití chemie.


Více o čištění párou čtěte zde.


Dalším krokem je přizpůsobení čisticího prostředku typu nečistot na dlaždicích. K odstranění nečistot z keramických obkladů v koupelně můžete použít prostředky dostupné v jakémkoli supermarketu nebo ekologických výrobcích, které sami vytváříme. Sklenici octa smíchanou s kbelíkem horké vody lze použít k čištění podlahových dlaždic a koupelnových parket. Ve srovnání s detergenty není ocet toxický ani alergenní. Účinně odstraní nejen špínu, ale také bakterie a viry. Nakonec podlahu umyjte čistou vodou.

V případě, že si nevíte rady se zašlými obklady a dlaždicemi, kontaktujte úklidovou firmu, která si s problémem poradí za vás.


Přečtěte si také článek Jak na úklid toalet.



úklidová firma UMAN Brno, úklid Brno, úklid koupelny, čištění spár, parní čištění.

BLOG

bottom of page