top of page

Čištění párou - je účinné?

Chceme byt efektivně a rychle uklízet, zejména v době, kdy provádíme mnoho dalších důležitých činností. Zároveň sníme o svěžím a lesklém prostoru. K odstranění všech nečistot a ponechání povrchů v bytě beze stop nečistot, bez bakterií a roztočů můžeme použít páru. Na příkladu zařízení používaných úklidovými společnostmi popíšeme, jak funguje čištění párou doma při běžném i jednorázovém úklidu.


Parní čistič karher SC4. Čištění párou. Čištění spár v koupelně pomoci parného čističe Karcher SC4. Uman úklidová firma brno

Jak funguje čištění párou?

Pro čištění párou se používá speciální výparník. Může mít formu velkého podlahového mopu nebo to může být přenosné zařízení s praktickou nádrží na vodu a různými typy nástavců. Studená voda se ohřívá a poté pod vlivem vysokého tlaku odvádí do čistících částí, které se používají k čištění různých povrchů. Výkonný proud páry umožňuje důkladné čištění různých povrchů jako jsou kameniny, obklady, beton, ocel, kámen, sklo, linoleum. Můžete ji tedy použít k čištění oken, podlah a dveří. K čištění se nepoužívají žádné čisticí prostředky. Samotná vodní pára odstraňuje nečistoty, ale také dezinfikuje. Pod vlivem teploty a vody se částice nečistot rozpouštějí a samy odcházejí z povrchu.

Parní čistič karher SC4. Čištění párou. Čištění spár v koupelně pomoci parného čističe Karcher SC4. Uman úklidová firma brno


Parní čištění v bytě alergika

Parní čistič je vynikajícím čisticím nástrojem v domácnosti alergika. Protože nevyžaduje použití žádných chemikálií, neohrožuje osobu alergickou na detergenty. Nezanechává žádné dráždivé pachy, ale pouze přirozenou vůni svěžesti. Pokud použijete parní čištění, odstraníte také mikroby a roztoče a plísně, houby a drobné pavoukovce, kteří žijí v prachu, velmi často způsobují příznaky nemoci, jako je kašel, rýma, kožní léze.


Co můžete v kuchyni vyčistit párou?

Kuchyň je místnost, kde je velmi obtížné odstranit nečistoty. Mastnota na spotřebičích, deskách a dokonce i na stěnách a podlahách, skvrny od šťáv a omáček, zbytky potravin - to vše jsou zdroje nečistot a patogenních bakterií. Pomocí tlakové myčky můžete bez obav čistit domácí spotřebiče, desky, podlahy, dlaždice, dřezy, odpadkové koše, v podstatě vše, co vyžaduje důkladné čištění, s výjimkou vnitřku chladničky. Pára dokonale vyčistí například dvířka trouby potřísněná starým spáleným tukem, aniž by bylo potřeba je drhnout.




BLOG

bottom of page