top of page

Jak na čištění koženého nábytku

Kožený nábytek vyžaduje zvláštní péči. Pokud nebude řádně ošetřen, mohou se jeho části začít loupat nebo měnit svou původní barvu. Jak čistit kožený nábytek tak, aby vydržel dlouho? Měli byste si vybrat čistící prostředky, které jsou dostupné na trhu nebo je lepší použít domácí metody?


Čištění koženého nábytku

Než se pustíte do čištění koženého nábytku, ujistěte se, s jakým typem kůže máte co do činění. Existují tři základní typy kůže:

  • Hladká kůže

Je to nejoblíbenější druh kůže pro nábytek. Je to také nejpraktičtější kůže, neabsorbuje vodu a její péče je snadná. Hladkou kůži je třeba podle doporučení výrobce čas od času otřít čisticím prostředkem na kožený nábytek.

  • Anilinová kůže

Nejkvalitnější kůže obarvená anilinem. Rychle absorbuje vodu a další látky, takže je nejzranitelnější vůči ztmavnutí a poškození. Anilinová kůže by měla být pravidelně ošetřována vhodným prostředkem, který ji impregnuje a chrání před skvrnami. Odstranění skvrn, které pronikly hluboko do struktury kůže, je bez pomoci odborníků nemožné.

  • Poloanilinová kůže

Jedná se o kůži, jejíž vrchní vrstva je chráněna, díky čemuž tak rychle neabsorbuje vodu a v případě znečištění máme větší šanci rychle odstranit znečištění bez trvalých stop. Poloanilinová kůže by měla být čištěna několikrát ročně speciálně navrženým prostředkem obsahujícím impregnační prostředek. Jedná se o mnohem odolnější materiál, než je anilinová kůže.


Domácí přípravky na čištění kůže

Pokud nechcete utrácet peníze za prodávané čističe nábytku, můžete vyzkoušet na čištění koženého nábytku metody domácího odstraňování skvrn. K čištění kožených povrchů můžete použít mýdlovou vodu, čisticí mléko nebo dětské ubrousky. Po těchto postupech byste měli nábytek setřít do sucha. Skvrny od pera a laku na nehty lze účinně odstranit odlakovačem, ale nezapomeňte nejprve potřít špinavý povrch. Stopy dětských kreseb vytvořených fixami lze snadno odstranit methylalkoholem a skvrna po rozlitém pivu by měla být ošetřena octem.


Pokud se vám nedaří skvrny odstranit, je vhodné povolat profesionální firmu, která má potřebné nástroje a prostředky k vyčištění koženého nábytku.


Čištění koženého nábytku Brno - Objednat

Čištění koženého nábytku - Cena


BLOG

bottom of page