top of page

Jak na úklid společných prostor?

Stále více bytových komunit se za poplatek rozhoduje pověřit firmy či fyzické osoby udržováním čistoty a pořádku v domě. V některých domech se na úklidu podílejí všichni obyvatelé, tento trend však postupem času ustává. Dnes jsou to zpravidla úklidové služby, které provádějí úklid společných prostor.


úklid společných prostor Brno, mytí schodiště, úklidová firma brno, úklid brno, úklid pro svj

úklid společných prostor Brno. mytí schodiště, úklidová firma brno, úklid brno, úklidové služby, úklid pro svj,

Úklid společných prostor Dokonce i nejmodernější budovy a infrastruktura usilující o funkční a přátelský přístup k obyvatelům nebudou plnit své úkoly, pokud budou zanedbané a špinavé. Pokud má společenství vlastníků bytových jednotek či soukromý majitel jednu či více budov a rozsáhlé společné prostory - trávníky, dětské hřiště, haly na odpadky, garáž - je nemožné udržovat pořádek všude, aniž by byl úklid společných prostor svěřen externí společnosti s odpovídajícím vybavením a týmem kvalifikovaných zaměstnanců.

Úklid společných prostor v domě je úkol, který vyžaduje dokonalou organizaci pracovní doby, přístup k profesionálním čisticím prostředkům a úklidové práce brát vážně. Úklidová skupina musí pracovat efektivně, rychle a tiše. Největší úklidové práce se obvykle plánují, když je většina obyvatel v práci. To vše proto, aby nerušily jejich život nadměrným hlukem nebo intenzivním zápachem čisticích prostředků. Znalost specifik bytových domů může usnadnit úklidové službě přesně naplánovat konkrétní činnosti v čase a vybrat vhodné čistící prostředky a stroje na práci.


úklid společných prostor Brno. mytí schodiště, úklidová firma brno, úklid brno, úklid pro svj

Úklid schodiště Schodiště je strategickým místem pro každou vícepatrovou budovu. Schody a zábradlí se intenzivně používají každý den. Čím horší počasí, tím horší je vzhled těchto prostor. Špína na botách (bláto, včetně rozbředlého sněhu, prachu, listí, pylu atd.) vytváří na podlaze vrstvu nečistot, která je viditelná pouhým okem. U schodišť však nejde pouze o estetické dojmy: nečistoty aplikované na boty mohou u obyvatel způsobit zhoršení alergických a astmatických podmínek. Denní čištění schodišť a úklid společných prostor je proto pro obyvatele domu důležité i z hlediska jejich zdraví.


Naše úklidová firma UMAN Vám zajistí úklid společných prostor v Brně a okolí na míru. Kromě pravidelného úklidu společných prostor, specializujeme se i na jednorázový úklid a úklid po stavbě. Více o úklidu společných prostor čtěte zde.

Úklid společných prostor cena.




úklidová firma UMAN Brno, úklid Brno, úklid společných prostor, úklid bytových domů, úklid SVJ.

BLOG

bottom of page