top of page

Nejšpinavější místa ve vaší domácnosti

Co vás napadne, když se vás někdo zeptá, co je ve vaší domácnosti nejšpinavější? Většina lidí v této situaci myslí nejprve na toaletní prkénko. To je však omyl. Podívejte se, na která místa ve vaší domácnosti byste měli při čištění dávat pozor - zejména teď, když je péče o čistotu a hygienu nesmírně důležitá.


Kliky

Kliky na dveřích, zejména ty na dveřích koupelny, jsou živnou půdou pro bakterie. Pravidelně je čistěte (nejlépe jednou za několik dní) mýdlem a vodou nebo čisticím prostředkem. Také si pamatujte, že dveře na veřejné toalety se nejlépe otevírají loktem.




Telefon

Smartphone - neoddělitelný společník moderního člověka. Přemýšlejte o tom, kolikrát denně a za jakých okolností zvednete telefon. V práci, v obchodě, na toaletě, při jídle - průměrný uživatel telefonu se ho dotkne i víc než stokrát denně a každý dotyk je nová bakterie, virus a jiné nečistoty. Jak vyčistit telefon? Přednostně s vysokým procentem alkoholu. Čištění telefonu lihem je nejúčinnější a nejrychlejší způsob dezinfekce. Stačí povrch smartphonu důkladně otřít alkoholovým tamponem.




Klávesnice

Klávesnice je předmět, kterého se velmi často dotýkáte, zejména pokud každý den pracujete u počítače. Nyní, když mnozí z nás dlouhodobě pracují doma, nesmíme zapomínat na pravidelnou dezinfekci klávesnice počítače. Jak čistit klávesnici domácí metodou? Kartáč, bavlněné tampony, alkohol a měkký hadřík budou užitečné. Začněte smetením větších drobků štětcem a poté celý povrch klávesnice očistěte alkoholem (bavlněný tampón namočený v alkoholu bude perfektní i v obtížněji dostupných mezerách).




Ovladač televize

Odpočíváte na gauči a listujete televizními kanály s blaženým úsměvem a dálkovým ovládáním v ruce. Přemýšleli jste někdy o tom, kolik bakterií je na tomto dálkovém ovladači? Kdy jste to naposledy dobře vyčistili? Přesně! Přesto čištění dálkového ovladače trvá jen několik okamžiků. Můžete použít lihovinu nebo 1: 1 roztok vody a octa. Užitečné budou také bavlněné tampony - umožní vám důkladně vyčistit prostor mezi knoflíky.


BLOG

bottom of page