top of page

Jak si vybrat vhodnou úklidovou firmu. 6 cenných rad, které Vám pomohou při výběru.

Výběr úklidové firmy není vůbec snadný, protože na trhu je stále více firem nabízejících takové služby. Na druhé straně tyto služby využívá stále více individuálních i obchodních klientů. Některé úklidové firmy se specializují na poskytování služeb pouze jednotlivým klientům a jiné na obsluhu firem. V tomto článku vám poradíme, jak se úklidová firma vybírá.


uman Brno úklidová firma Brno

Co hledat při výběru úklidové firmy?

1. Recenze

Dobrá úklidová firma se především bude moci pochlubit kladnými recenzemi svých bývalých klientů, pro které již pracovala. Na internetu mají úklidové společnosti své nabídky, a právě tam si budete moci nejčastěji přečíst zpětnou vazbu, kterou zákazníci zanechali. Taková kontrola informací vám umožní vyhnout se společnostem, které nejsou spolehlivé, a vybrat si ty, které se specializují na to, jaké služby potřebujete.

Jinou úklidovou společnost si vyberete, když potřebujete uklízet malý byt, a jinou, když máte velmi velký dům se suterénem k úklidu a prostorem kolem domu. Na druhé straně pro kancelář společnosti budete často muset najmout velký úklidový tým, abyste rychle vyčistili všechny pozice po práci celé společnosti a je nejlepší to udělat ve večerních hodinách.

2. Portfolio

Schopná úklidová firma má velké portfolio nabízených služeb. Pokud potřebujete uklidit svoji kancelář a zároveň domácnost, je vždy lepší jednat s jednou stejnou úklidovou společnosti, která se postará o kompletní úklidový servis. Taková firma by měla mít v portfoliu jak jednorázový tak i pravidelný úklid. Kromě úklidu je vhodné zkontrolovat další služby jako jsou například: čištění nábytku, mytí oken, čištění podlah atd.

3. Pojištění

Pojištění je dalším důležitým faktorem, kterému musíte věnovat pozornost při výběru správného úklidového týmu. Vysoké pojistné krytí ze strany úklidové společnosti prokáže, že se jedná o zkušený tým a že svou práci dělá spolehlivě. Naše úklidová firma Uman je tak například pojištěna do výše 10.000.000 Kč.

4. Úklidové pomůcky

Než si však vyberete tu správnou společnost, měli byste si vždy ověřit, jaké mají zaměstnanci čisticí zařízení. Dobrá úklidová firma bude mít své vlastní účinné čisticí prostředky a veškeré úklidové náčiní.

5. Cena

Jasný a přehledný ceník úklidových služeb poukazuje na transparentnost firmy. Některé úklidové firmy Vám mohou naúčtovat spoustu dalších poplatků s kterými jste původně nemuseli počítat. Především se jedná o příplatek za dopravu, čistící prostředky, silné znečištění, příplatek za práci v odpoledních hodinách a víkendech. Dále je nutné vždy se ujistit, zda uvedené ceny jsou konečné a zda jsou uvedeny včetně DPH nebo bez (DPH u úklidu domácnosti je 10% nikoliv 21%).

6. Komunikace

Rychlá a efektivní komunikace je jednou z nejdůležitějších složek při výběru úklidové firmy. Je nutné zjistit, jak rychlé úklidová společnost reaguje na Vaše zprávy/telefonáty aj. Od kdy do kdy je možné se spojit s pracovníky úklidové firmy, je možné komunikovat i o víkendech ?


Při výběru správné úklidové firmy pamatujte na výše uvedené rady. To Vám pomůže vybrat vhodnou úklidovou společnost s kterou budete dlouhodobě spokojeni.


- Úklidová firma Uman Brno


Úklidové služby Brno - Ceník

Objednat úklid Brno - Kontakt

Ukázka naší práce - Instagram

BLOG

bottom of page