top of page

Jak na mytí oken

Mytí oken je činnost, která se drtivé většině hospodyněk nelíbí. Je to časově náročná, únavná a nepříliš vzrušující činnost, ale jako obvykle při úklidu a jiných povinnostech tohoto typu nemáte jinou možnost, pokud chcete, aby se do vašeho domu někdy dostalo denní světlo. Můžete outsourcovat čištění oken na úklidovou firmu nebo si to můžete udělat sami. Jak důkladně vyčistit okna? Podívejte se na našeho průvodce.


uman Brno úklidová firma Brno úklid Brno úklidové služby úklid domácnosti úklid kanceláři


uman Brno úklidová firma Brno úklid Brno úklidové služby úklid domácnosti úklid kanceláři

Jak často provádět mytí oken?

Efektivní mytí oken není obtížné a naštěstí to nemusíte dělat více než párkrát za rok. Vnější část oken čistíme podle potřeby, tj. když vypadají špinavě. Vnitřní, otočená směrem dovnitř, je třeba umýt nejméně 3krát ročně. Obvykle vám nic nebrání v umytí oken zvenčí, takže v praxi čistíme obě strany skla 3-5krát ročně, v závislosti na úrovni nečistot.


Co použít na mytí oken?

Na internetu i v obchodech najdete spoustu hotových přípravků na mytí oken, za různé ceny a s různými vůněmi. S výběrem správného produktu obvykle není problém a každá rodina má svůj oblíbený produkt. Obvykle sáhneme po domácích prostředcích, tj. přípravcích, které si sami připravíme, až v krajním případě - když chceme šetřit, žít ekologicky nebo když jsme alergičtí na chemikálie, které se v okenních výrobcích nacházejí. K čištění oken používáme savé utěrky z mikrovlákna nebo ručníky speciálně zakoupené pro tento účel.


Naše matky a babičky často umývaly okna pouhým mycím prostředkem rozpuštěným ve vodě. Populární je také mytí oken octem - stačí jej zkombinovat s vodou v poměru 1 ku 1, dobře si poradí s nečistotami a navíc dodá oknům pěkný lesk. Pokud vám při čištění oken octem vadí vůně, můžete použít jinou směs: vymačkejte šťávu z jednoho citronu až na 2,5 litru vody. Po takovém umytí bude sklo zářit a vůně vás nebude obtěžovat! Je to také osvědčený způsob čištění oken bez pruhů.

Pokud nevíte jak na mytí oken nebo na to nemáte čas, nebojte se oslovit profesionální úklidovou firmu. Ta často disponuje moderními přístroji, díky kterým je mytí oken naprostá hračka.

Naše firma úklidová firma UMAN Vám zajistí mytí oken a výloh na míru.

Pro zjištění ceny mytí oken, neváhejte nás kontaktovat.



úklidová firma UMAN Brno, úklid Brno, mytí oken, mytí výloh, jak na mytí oken.

BLOG

bottom of page