top of page

Jak správně čistit lednici?

Lednička je zařízení, které najdete v každé kuchyni. Používá se k dlouhodobému skladování potravin. Aby byla zajištěna dlouhá životnost, je třeba o chladničku pečovat a dodržovat pravidla péče a údržby výrobce. Níže vysvětlíme, jak čistit ledničku, jak často ji odmrazovat, kolik všeho vyčistit a co použít, zvláště pokud nepříjemně páchnete.



Tipy, jak čistit chladničku

  • Odpojte chladničku od napájení.

  • Vyjměte všechny police a zásuvky a nechte dveře otevřené. Police a zásuvky umyjte teplou mýdlovou vodou, důkladně opláchněte vodou a osušte hadříkem.

  • Umyjte vnitřek (začněte nahoře a hlavou dolů) chladničky teplou mýdlovou vodou a jedlou sodou - 1 polévková lžíce na 1 litr vody nebo voda s octem - 3 polévkové lžíce na 1 litr vody. Poté opláchněte a otřete do sucha hadříkem.

  • Po umytí nechte chladničku otevřenou po dobu asi 30-60 minut, aby byla zcela suchá.

  • Umyjte ledničku z venku, nezapomeňte ani na gumovou vrstvu látky vedle dveří. Po umytí můžete věci vložit zpět do chladničky. Nedávejte do ní teplá jídla. Než je dáte do ledničky, musíte je ochladit na pokojovou teplotu. V opačném případě by lednice zamrzla.

  • Všechny předměty vložené do chladničky by měly být zakryty víkem nebo zabaleny do fólie, aby se zabránilo vysychání a uvolňování pachů.


Odmrazování chladničky

Čas od času by měla být chladnička rozmrazena. Do tohoto procesu bychom neměli nijak zasahovat, musí se odmrazit sama. K urychlení odmrazování byste neměli používat žádné prostředky. Je také nemožné vypáčit led pomocí nože, protože to vede k poškrábání povrchu. Není také správné dávat hrnec s vroucí vodou, protože by to mohlo poškodit mechanismus odpovědný za chlazení. Nádržku na vodu bychom měli vyprazdňovat pravidelně. Chcete-li odmrazit chladničku, nastavte teplotu na 0 ° C a odpojte zařízení ze zásuvky.

Obsah chladničky musí být důkladně vyprázdněn a všechny předměty, jako jsou police, zásuvky a nádoby, musí být odstraněny a důkladně vyčištěny. Vnitřek prázdné chladničky je třeba umýt vlažnou vodou a trochou mycího prostředku. Když se led v mrazničce roztál, je třeba jej také otřít. Při mytí je důležité používat vlhký hadřík (ne mokrý) a poté vnitřek chladničky otřít do sucha. Nezapomeňte také nalít vodu z nádoby pod mrazicím oddílem. Těsnění kolem dveří by se mělo otírat hadříkem navlhčeným glycerinem. Chladničky No Frost také odmrazujte 1–2krát ročně. Je důležité, aby se chladnička (standardní i ta, která je vybavena systémem No Frost) odmrazovala přirozeně.


V případě, že si nevíte rady s odmrazováním ledničky, objednejte si úklidovou společnost, která vám zajistí spolehlivého pracovníka na úklid domácnosti.





úklidová firma Brno, úklid Brno, mytí ledničky, úklid kuchyně, jak správně vyčistit lednici.

BLOG

bottom of page