top of page

Dezinfekce prostor ozonem

https://www.uman.cz/V tomto článku se dozvíte základní informace o dezinfekci ozonem. Ta probíhá pomocí ozonátorů - zařízení, která jsou poměrně snadno použitelná a široce používaná k dezinfekci vzduchu, vody a potravin.



Ozon nebo dezinfekční prostředky?

Ozon je nejdokonalejší dezinfekční činidlo. Po aplikaci ozon nezanechává žádné stopy a nezpůsobuje žádné alergické či dýchací potíže, které mohou vytvářet chemické dezinfekční prostředky


Jak probíhá dezinfekce ozonem? Ozonový generátor

Před zahájením dezinfekce ozonem musíte zavřít okna a dveře a utěsnit ventilační otvory, abyste dosáhli maximální prahové koncentrace. V místnosti se nesmí zdržovat lidé, zvířata a neměly by tam zůstat ani květiny, protože příliš vysoká koncentrace ozonu je velmi škodlivá! Generátor by měl být umístěn na bezpečném a stabilním místě (nejlépe na plošině), aby jeho vstup a výstup nebyly žádným způsobem omezeny.

Nastavte čas ozonizace na generátoru, zapněte zařízení a opusťte místnost. Po uplynutí nastaveného času můžete vstoupit do místnosti a otevřít okna pro rychlé větrání. Ozonovanou místnost lze používat po minimálně 30 minutách větrání. Z různých důvodů nepříjemného zápachu může být nutné, aby dezinfekce ozonem proběhla znovu.


Čím se provádí dezinfekce ozonem?

Při procházení nabídek různých výrobců a dovozců vás možná překvapí, jak široké je cenové rozpětí generátorů ozonu. Vybírat si můžete modely, které se používají k ozonizaci vzduchu v místnostech a automobilech, ale také k ozonizaci potravin a vody. Mnohe úklidové firmy vlastní ozonizační zařízení pro soukromé osoby i společnosti - malé (ozonizace kanceláří, mateřských škol, školky, hotelové pokoje) i velké průmyslové závody. Dezinfekce ozonem jsou založeny na použití kvalitních přístrojů.


Jaký generátor ozonu vybrat?

Pro domácí účely si můžete vybrat levnější generátory s ozonovým výnosem 5000 mg/hod. S takovým generátorem dezinfekce jednoho pokoje bude trvat v průměru 30 minut. Pokud si tedy chcete ušetřit čas, je třeba sáhnout po dražší kategorii generátorů, vše samozřejmě záleží na způsobu využití. Přesný čas dezinfekce na zjistíte právě podle ozonového výnosu určitého generátoru.


V případě, že nemáte s dezinfekcí ozonem zkušenosti, můžete se obrátit na naši firmu. Dezinfekci prostor Vám zjistíme během 24 hodin.


BLOG

bottom of page