top of page

Jak často provádět čištění fasády

Vnější stěny budov mohou být pokryty špínou a nazelenalým květem, což snižuje estetickou hodnotu celého povrchu. Proto je vhodné fasádu čas od času vyčistit. Jak často provádět čištění fasády?


Jak na čištění fasády?

Stěny rodinných domů jsou obvykle pokryty vrstvou tenkovrstvé omítky. Jedná se o oblíbené skupiny produktů s různými technickými parametry. Každý z nich může být více či méně náchylný ke znečištění. Zpravidla jsou nejvíce náchylné na nečistoty omítky s vyšší absorpcí vody. Patří sem například minerální omítky. Vyšší úroveň absorpce vody způsobí, že stěna bude během dešťů méně čistá. Vyšší vlhkost substrátu bude také příznivým prostředím pro řasy, které způsobí šedivý květ.

Omítky s nižší absorpcí vody vykazují větší odolnost vůči nečistotám. Rozlišujeme zde silikonové, silikátové a akrylové výrobky. Jejich hladký povrch ztěžuje absorpci vlhkosti a snižuje přilnavost nečistot. Proto považujeme tento typ omítky za relativně odolný vůči nečistotám a mytí fasád není nutno provádět často.


čištění fasády, čištění fasád brno, mytí fasád, mytí fasád brno, jak vyčistit fasádu, jak často čistit fasádu, úklidová firma, úklidová firma brno, úklid brno,

Jak často by mělo být čištění fasády prováděno?

V případě potřeby provedeme čištění fasády. Pro tento typ práce neexistuje univerzální harmonogram. Mnoho odborníků nicméně doporučuje umýt fasádu každý rok. Malé nečistoty umožní čištění fasády svépomocí, protože je snadno odstraníte štětcem a trochou čisticího prostředku. Dalším praktickým nápadem jak vyčistit fasádu je tlakový čistič, který pomáhá odstraňovat nečistoty v těžko přístupných prostorech. Nemusíme investovat do speciálních čisticích prostředků na fasády, které používáte pouze v případě odolnějších nečistot. Bude proto dobrým zvykem pravidelně provádět čištění fasády. Každých několik let také stojí za to provést komplexní čištění fasády, které obnoví atraktivní vzhled a původní barvu omítky.


Pomůžeme Vám s odhadem ceny čištění fasády zdarma. Čištění fasád provádíme kromě Brna po celém jihomoravském kraji.

Pro nezávaznou cenovou kalkulaci, či jiné dotazy ohledně čištění fasád, neváhejte nás kontaktovat.



úklidová firma UMAN Brno, úklid Brno, čištění fasád, mytí fasád.


BLOG

bottom of page