top of page

Chyby, kterým byste se měli vyhnout při úklidu domácnosti

Zdálo by se, že úklid bytu je jednoduchý a každý ví, jak na to. Ukazuje se však, že si často ztěžujeme udržování čistoty našeho domu mnoha chybami.


Podívejte se, jakým chybám je třeba se vyvarovat při úklidu bytu


1. Stříkáte prostředek přímo na znečištěný povrch Komerční čistící prostředky, které používáme na úklid bytu, jsou obvykle silné a zanechávají stopy na nábytku, které je později obtížné odstranit. Nejlepší je nanést produkt na vlhký hadřík a poté otřít.


2. Špatné uspořádání nádobí a hrnců v myčce Myslíte si, že přihrádky a koše fungují dobře a stačí do nich vhazovat špinavé nádobí? Pokud talíře uspořádáte příliš těsně a příbory příliš blízko u sebe a ve stejném směru, nepočítejte s důkladným čištěním. Místo odplavování nečistot se od povrchu nádobí odráží voda.


3. Mytí oken na přímém slunci Slunečný, horký den pravděpodobně není nejlepší čas na čištění oken. Je mnohem lepší to udělat brzy ráno nebo odpoledne. Vyhnete se tak rychlému zaschnutí přípravku a nepříjemným šmouhám.

4. Neperete houbu na nádobí Myslíte si, že opláchnutí houbičky na nádobí tekutou a horkou vodou stačí k udržení čistoty? Pokud ano, mýlíte se. Majitelé myček mohou dvakrát týdně umístit houbu na horní polici zařízení a umýt ji společně s nádobím. Je také dobré ji dát do mikrovlnné trouby a několik minut točit při vysoké teplotě.

5. Vysávání všeho pomocí stejné špičky vysavače Pokud jste jediným uživatelem bytu, tyto tipy nebudete potřebovat, ale když je vaším nejlepším přítelem kočka nebo pes, je lepší použít koncovku, která stáhne vlasy z gauče, křesla, nebo koberce, aniž by lítaly chlupy po celém domě.

6. Mytí dřevěného nábytku a podlah vodou Aby dřevo sloužilo roky, použijte k jeho péči speciální olej, který naleští povrch bez obav z rozštěpení, prasklin a vyboulení.

7. Opomíjení nepohodlných a těžko přístupných zákoutí Úzký kus podlahy za toaletní miskou, umyvadlem nebo mezerami mezi kuchyňskými skříňkami jsou při našem každodenním úklidu, který děláme rychle, často přehlíženy. To je velká chyba, protože tato nejtěžší místa jsou skutečným prostředím špíny a choroboplodných zárodků.


Bonusový tip: Nedělejte zbytečné chyby ani při praní prádla. Přečtěte si jakému oblečení škodí vaše oblíbená aviváž.


BLOG

bottom of page