Čištění párou - je účinné?

Aktualizace: 5. pro 2023

Chceme byt efektivně a rychle uklízet, zejména v době, kdy provádíme mnoho dalších důležitých činností. Zároveň sníme o svěžím a lesklém prostoru. K odstranění všech nečistot a ponechání povrchů v bytě beze stop nečistot, bez bakterií a roztočů můžeme použít páru. Na příkladu zařízení používaných úklidovými společnostmi popíšeme, jak funguje čištění párou doma při běžném i jednorázovém úklidu.

Jak funguje čištění párou?

Pro čištění párou se používá speciální výparník. Může mít formu velkého podlahového mopu nebo to může být přenosné zařízení s praktickou nádrží na vodu a různými typy nástavců. Studená voda se ohřívá a poté pod vlivem vysokého tlaku odvádí do čistících částí, které se používají k čištění různých povrchů. Výkonný proud páry umožňuje důkladné čištění různých povrchů jako jsou kameniny, obklady, beton, ocel, kámen, sklo, linoleum. Můžete ji tedy použít k čištění oken, podlah a dveří. K čištění se nepoužívají žádné čisticí prostředky. Samotná vodní pára odstraňuje nečistoty, ale také dezinfikuje. Pod vlivem teploty a vody se částice nečistot rozpouštějí a samy odcházejí z povrchu.

Parní čištění v bytě alergika

Parní čistič je vynikajícím čisticím nástrojem v domácnosti alergika. Protože nevyžaduje použití žádných chemikálií, neohrožuje osobu alergickou na detergenty. Nezanechává žádné dráždivé pachy, ale pouze přirozenou vůni svěžesti. Pokud použijete parní čištění, odstraníte také mikroby a roztoče a plísně, houby a drobné pavoukovce, kteří žijí v prachu, velmi často způsobují příznaky nemoci, jako je kašel, rýma, kožní léze.

Co můžete v kuchyni vyčistit párou?

Kuchyň je místnost, kde je velmi obtížné odstranit nečistoty. Mastnota na spotřebičích, deskách a dokonce i na stěnách a podlahách, skvrny od šťáv a omáček, zbytky potravin - to vše jsou zdroje nečistot a patogenních bakterií. Pomocí tlakové myčky můžete bez obav čistit domácí spotřebiče, desky, podlahy, dlaždice, dřezy, odpadkové koše, v podstatě vše, co vyžaduje důkladné čištění, s výjimkou vnitřku chladničky. Pára dokonale vyčistí například dvířka trouby potřísněná starým spáleným tukem, aniž by bylo potřeba je drhnout.

Ceník

Objednat úklid

Ukázky našich prací